200 g vaječných cestovín farfalle (mašličky)
100 g plátkového lososa
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
čierne mleté korenie
0.5 dl koňaku
olej
2 dl sladkej smotany
1 pomaranč
a) Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody na 8 minút. Lososa s pretlačeným cesnakom podusíme na oleji
okoreníme
pridáme koňak a na koniec sladkú smotanu. Omáčku vlejeme do precedených cestovín
premiešame a ešte krátko prehrejeme na miernom ohni. b) Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody na 8 minút. Do horúceho oleja dáme lososa
pridáme pretlačený cesnak
premiešame pridáme koňak a necháme chvíľu podusiť. Potom pridáme smotanu a počkáme až zovrie. Pridáme 2 plátky pomaranča
trochu pomarančovej šťavy
petržlenovú vňať a mleté čierne korenie. Pridáme cestoviny a všetko dobre prehrejeme. Pri podávaní ozdobíme plátkom pomaranču a zelenou petržlenovou vňaťou. Zapíjame bielym vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.