500 g mušlí
pohár sladkej pochúťkovej smotany
4 lyžice smotany
4 žĺtky
šálka bieleho vína
4 paradajky
pol zelenej papriky
pol červenej papriky
zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice masla (alebo tuku)
400 g cestovín
na hrot noža šafranu
trocha vegety
pol zväzku medovky
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo rozpálime na panvici
pridáme očistenú zeleninu nakrájanú na rezance a opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Spolu s umytými mušľami pridáme k zelenine. Zalejeme bielym vínom a sladkou smotanou a uvaríme omáčku. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
šafranom a vegetou. Smotanu rozmiešame so žĺtkami
mušľovú omáčku odstavíme z ohňa a zahustíme. Pozor
už sa nesmie variť! Medovku preberieme
posekáme a zamiešame do omáčky. Cestovinu varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút
vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Upravíme na taniere
polejeme omáčkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.