300 g bravčového mäsa bez kostí
40 g tvrdého syru
2 vajcia
170 ml mlieka
125 g margarínu
650 g cestovín
40 g konzervovaného hrášku
20 g hladkej múky
strúhanka na pekáč
soľ.
Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Precedíme a prepláchneme studenou vodou. Rozpustíme tuk
pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zápražku
ktorú rozriedime mliekom
rozšľaháme a dobre povaríme (najmenej 30 minút). Do hotového bešamelu zamiešame vajcia. Varené cestoviny premiešame s hráškom
nadrobno nasekaným
vareným
alebo duseným mäsom
bešamelom
dosolíme a dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Povrch posypeme strúhaným syrom a pokropíme časťou tuku. Cestoviny zapečieme v rúre. Zapečené cestoviny polejeme zvyškom tuku
upečieme dočervena a potom nakrájame na štvorce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.