Plátky mäsa hrubé asi 5 cm naklepeme dlaňou alebo rúčkou noža
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a previažme niťou
aby si biftek udržal pekný tvar. Takto pripravené bifteky opečieme na horúcom masle alebo masti z obidvoch strán asi 10 minút a vyberieme. Šťavu zbavíme tuku
pridáme kúsok čerstvého masla
podlejeme hovädzím vývarom
trocha okoreníme worchestrovou omáčkou a na miernom ohni chvíľu povaríme. Nakoniec z plátkov mäsa odstránime nite
urovnáme ich na misu
zalejeme omáčkou a obložíme rozličnou udusenou zeleninou
opečenými zemiakmi a hlávkovým šalátom alebo kyslou uhorkou. Podávame s tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.