300 g tvrdých chlebových kôrok
100 ml smotany
1 lyžica masla
2 žĺtky
1200 ml vody (alebo riedkeho mäsového vývaru)
mletá rasca
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Tvrdé chlebové kôrky nakrájame
vložíme do vody (vývaru)
pridáme mletú rascu
mleté čierne korenie a varíme
až kým sa chlieb nerozvarí. Cez sitko pretrieme polievku
pridáme maslo a smotanu
v ktorej sme rozmiešali žĺtky. Osolíme a dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.