Úvod
  • Recepty
      • Pre športovcov
      • Jedlá z mäsa
      • Jedlá z vajec
      • Hydina
      • Rybie pokrmy
      • Mikrovlnná rúra
      • Národné kuchyne
      • Polievky
      • Prílohy
      • Gril
      • Cestoviny
      • Pizza
      • Jedlá zo syru
      • Šaláty
      • Nátierky
      • Rýchlo a chutne
      • Fondue
      • Bezmäsité jedlá
      • Zelenina
      • Sladké pokušenie
      • Sendviče, toasty
      • Koláče
      • Nápoje
      • Pre deti
      • Zdravá strava
      • Vianoce
      • Velká noc
  • Kontakt
  1. Hlavná stránka
  2. Pizza
  3. Rôzne druhy pizze

Chlebové cesto

01.04.2001   autor Dusanko   5907x

Suroviny:

250 g pšeničnej múky
250 g grahamovej múky
1 balíček sušeného droždia
15 g bravčovej masti
300 ml vody
lyžica cukru
lyžica mletej rasce
lyžica soli.

Postup:

Múku preosejeme do misy. Pridáme droždie
soľ
cukor a rascu. Potom pridáme bravčovú masť a všetko spolu zmiešame. Prilejeme letnú vodu a vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút. Potom cesto ešte raz premiešame a pripravíme na ďalšie spracovanie.

Mapa stránok

Čo sú to Cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.