50 g tatárskej omáčky
3 lyžice nastrúhaného chrenu
3 jablká
1 čajová lyžička horčice
šťava z pol citróna
trocha cukru
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Do misky dáme chren
jablká
tatársku omáčku
lyžičku horčice
citrónovú šťavu
podľa chuti soľ a cukor. Všetko spolu dobre vymiešame na hladkú nátierku. Natierame na chlieb alebo na sendvič. Natreté chlebíky posypeme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.