2 vajcia
1 lyžica sladkej smotany
2 lyžice mlieka
1 lyžica hustého slivkového lekváru
2 lyžice margarínu
4 tenké plátky bieleho chleba bez kôrky
2 lyžice cukru
1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna
pol čajovej lyžičky mletej škorice
štipka soli.
Vajcia
mlieko a smotanu dobre rozmiešame
pridáme soľ a citrónovú kôru. Plátky chleba na jednej strane potrieme slivkovým lekvárom a lekvárovou stranou spojíme dva a dva plátky. Opekaciu nádobu zohrievame 4 minúty pri výkone 600 W. Plátky chleba obalíme vo vymiešanom vajci. Do nádoby dáme margarín a naň pritlačíme obalené chleby. Opekáme 20 sekúnd pri výkone 500 W. Obrátime a rovnako opečieme aj druhú stranu. Na chlieb nalejeme zvyšné vajcia s mliekom a zapekáme ešte 30 sekúnd pri výkone 500 W. Škoricu zmiešame s cukrom. Chudobných rytierov podávame teplých
posypaných škoricovým cukrom. Tip: Plátky chleba môžme potrieť aj marhuľovou alebo pomarančovou zaváraninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.