Zoberieme prerastený hovädzí bok
nahladko obrežme a vykostíme. Mäso nasolíme ako na údenie. Keď je už prezreté (vnútri červené)
položíme ho asi na 3 hodiny do studenej vody. Potom ho zavesíme a necháme odkvapkať a uschnúť. Vnútornú stranu posypeme mletým čiernym korením a paprikou. Mäso zrolujeme a špagátom pekne previažme. Zabalíme do hrubého plátna
previažme konce a dáme variť domäkka. Po uvarení zaťažíme a necháme vychladnúť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.