Hovädzí jazyk
strúhaný parmezán (tvrdý syr)
varené huby
biele víno
maslo
strúhanka
soľ.
Hovädzí jazyk uvaríme. Ešte horúci vložíme do studenej vody a olúpeme. Nakrájame na plátky a dáme variť do vína. Keď víno už z polovice vyvrelo
zlejeme z neho do vymastenej nádoby toľko
aby bolo zakryté jej dno. Posypeme strúhaným parmezánom (tvrdým syrom) a naň položíme plátky jazyka
malé kúsky masla a uvarené huby nakrájané nadrobno. Celé zasypeme tenkou vrstvou strúhanky a vložíme do rúry pripiecť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.