Táto klobása sa konzumuje surová. Asi 10 kg hovädzieho mäsa sa odblaní a nakrája. Pridá sa 10 kg nakrájaného bôčika
spolu nasolíme a necháme stáť asi 3 dni. Mäso potom najemno pomelieme a ochutíme. Pridáme 150 g mletej sladkej červenej papriky
100 g mletého nového korenia
10 g mletej rasce
20 g ďumbiera a pol strúhaného muškátového orecha. Soľ pridáme podľa chuti. Po zamiešaní naplníme do hovädzích okrúhlych čriev a za obidva konce zavesíme na palicu. Úime studeným dymom z tvrdých pilín dožlta.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.