600 g chvostíka
120 g zeleniny (cibuľa
mrkva
zeler
huby
zelený hrášok)
masť
1500 ml vody
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Chvostík očistíme
nasekáme na menšie kúsky a varíme v osolenej vode. Nakrájanú zeleninu opražíme na masti. Keď je mäso mäkké
oberieme ho z kostí a nakrájame na drobnejšie kúsky. V polievke povaríme zeleninu rôzneho druhu a pred podávaním pridáme nadrobno nasekanú pažítku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.