00 g údeného mäsa
1000 ml vody z kyslej kapusty
lokše (200 g polohrubej múky
voda
soľ).
Do vody z údeného mäsa (môž byť aj s mäsom) dáme kvasný rôsol (vodu z kyslej kapusty)
prichutíme podľa potreby. Na platničke upečieme lokše (z múky
vody a soli) a potrháme do polievky. Keď nemáme čas na lokše
môžme zatrepať do polievky hladkú múku
varenú ryžu
alebo zemiakovú krupicu zo sušených zemiakov
ktoré trochu osmažíme s rascou na masle.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.