200 g miešaného mletého mäsa
4 veľké cibule
1 žĺtok
2 lyžice strúhanky
3 lyžice mäsového vývaru
pol čajovej lyžičky sušeného tymianu
pol čajovej lyžičky sušeného majoránu
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu olúpeme. Vršok odrežme a odložíme. Cibuľu vydlabeme na hrúbku dvoch vrstiev. Polovicu dužiny najemno nasekáme (zvyšok použijeme na polievku alebo na iné jedlo). Do plochej misy vložíme neokorenené mleté mäso a podusíme 2 minúty pri výkone 600 W. Do mäsa primiešame nasekanú cibuľu
sušené bylinky
strúhanku a žĺtok. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zmesou naplníme pripravenú cibuľu a prikryjeme odložnými vrškami. Plnené cibule vložíme do misy. Podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a varíme 10 minút pri výkone 500 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.