2 natvrdo uvarené žĺtka
2 lyžice hustej smotany 150 g rastlinného nátierkového masla
2 menšie uhorky
3 väčšie cibule
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Do pripravenej misky vložíme očistenú nastrúhanú cibuľu
rastlinné nátierkové maslo
rozotreté natvrdo uvarené žĺtky
kyslú uhorku nastrúhanú na hrubšom strúhadle a 2 lyžice kyslej smotany. Podľa chuti prisolíme. Z pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo a pred podávaním môžme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.