200 g cibule
40 g masti
40 g tvrdého syra na posypanie
mäsový vývar (vývar z kostí)
4 plátky sendviča (bieleho chleba)
tuk na opražnie
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska
opražíme na masti dozlata
zalejeme mäsovým vývarom
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme domäkka. Polievku precedíme a uvarenú cibuľu pretrieme. Podávame v ohňovzdorných miskách tak
ž do každej misky nalejeme polievku
navrch položíme tenký plátok opražného sendviča (chleba)
posypeme strúhaným syrom a vložíme na niekoľko minút do vyhriatej rúry
alebo mikrovlnej rúry. Podľa chuti môžme do polievky pridať aj nakrájanú pažítku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.