500 g mladej goudy
250 ml jablčnej šťavy
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 lyžica maizeny
1 lyžica citrónovej šťavy.
Cesnak olúpeme
rozpolíme a vytrieme ním hrniec na fondue. Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Jablčnú šťavu dáme zovrieť na sporák v hrnci na fondue. Potom postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou. Zahustíme tým fondue a ďalej necháme na variči slabo vrieť. Nakoniec očistíme cibuľu
nastrúhame a vmiešame do fondue. Podávame s chlebom
paradajkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.