200 ml mlieka
50 g masla
250 g hladkej múky
20 g droždia
práškový cukor
soľ. Plnka: 100 g slaniny
2 vajcia
600 g cibule
rasca
soľ.
Droždie s cukrom rozmiešané v teplom mlieku pridáme do preosiatej múky a spolu s maslom a trochou soli spracujeme na cesto
ktoré necháme najmenej 30 minút na teplom mieste vykysnúť. Potom ho opäť dobre vymiesime
rozvaľkáme
prenesieme na vymastený plech a necháme znova vykysnúť. Na vykysnuté cesto nanesieme plnku a v mierne teplej rúre upečieme. Plnka: Cibuľu nakrájame
podusíme na nakrájanej slanine
pridáme vajcia
rascu
soľ a premiešame. Podávame teplé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.