250 g bravčového mäsa
250 g cícera (namočeného cez noc)
100 g prerastenej údenej slaniny
150 g nastrúhaného ovčieho syra
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 konzerva olúpaných paradajok
pol póru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
750 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
1 lyžica majoránu
1 lyžica saturejky
vegeta
zväzok pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom nadrobno nakrájanú slaninu. Pridáme mäso nakrájané na kocky a opečieme. Cibuľu a pór očistíme
nakrájame nadrobno
pridáme k mäsu a spolu krátko opražíme. Pridáme cesnak rozotretý so soľou
paradajkový pretlak a olúpané paradajky. Zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme dobre odkvapkaný cícer
ochutíme bobkovým listom
majoránom a saturejkou. Prikryté varíme na miernom ohni asi 50 minút. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a vegetou
posypeme pažítkou
syrom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.