60 g čiernej fazule
150 g sójových výhonkov
1 lyžica masla
1 lyžica sherry
pol čajovej lyžičky sójovej omáčky
pol čajovej lyžičky sezamového oleja
600 ml vody
8 lístkov červenej čakanky
mleté čierne korenie
soľ.
Čiernu fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme cez noc napučať. Na druhý deň necháme dobre odkvapkať. Pridáme maslo a štipku soli
prikryjeme a povaríme vo vode 40 minút pri výkone 500 W. Sójové výhonky zmiešame so sójovou omáčkou
sherry a sezamovým olejom
prikryjeme a dusíme 3 minúty pri výkone 600 W. Ochutíme soľou a čiernym korením. Čakankové listy umyjeme
necháme odkvapkať a rozložíme na tanier. Fazuľu zmiešame s výhonkami a uložíme na čakankové listy.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.