400 g bravčového mäsa zo stehna
2 vajcia
40 g tvrdého syra
mlieko
1 zemiak
hladká múka
olej
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na rezne. Naklepeme a osolíme. Do mlieka dáme vajcia
preosiatu múku
dobre rozšľaháme a nakoniec zamiešame nastrúhané surové zemiaky. Do takto pripraveného cestíčka namáčame (obaľujeme) rezne. Vyprážame na rozohriatom oleji. Olej by nemal byť veľmi rozpálený
pretož cestíčko by sa zafarbilo dozlata a mäso by ostalo nedostatočne vypražné. Vypražné rezne posypeme nastrúhaným syrom. Podávame s opekanými zemiakmi a so zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.