800 g teľacieho mäsa zo stehna
200 ml mlieka
350 g karfiolu
300 g kajmaku
3 vajcia
2 lyžice múky
2 lyžice strúhanky
soľ.
Mäso nakrájame na rezne
naklepeme a potrieme soľou a kajmakom. Rezne zvinieme a obalíme múkou
rozšľahanými vajciami a strúhankou. Z oboch strán vypražíme vo väčšom množstve oleja. Medzičasom rozšľaháme zvyšné vajcia
kajmak a mlieko. Karfiol uvaríme domäkka
rozdelíme na štvrťky
polejeme pripravenou zmesou a dáme na pekáč. Takto pripravený karfiol zapekáme v rúre asi 20 minút pri teplote 180 oC. Podávame ho ako prílohu k rezňom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.