400 g čierneho koreňa
70 g údeného syra
100 ml mlieka
2 vajcia
1 lyžica octu
1 lyžica masti na vymastenie misy
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Čierny koreň olúpeme
prekrojíme po dĺžke napoly
vložíme do vriacej osolenej vody s octom a varíme domäkka. Necháme ho odkvapkať a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zalejeme vajciami
ktoré sme rozšľahali s mliekom
vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Zapečený čierny koreň rozdelíme na taniere a ešte horúci posypeme nastrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Čierny koreň môžme zapekať spolu aj s nadrobno nakrájanou šunkou a strúhankou. Podávame s bagetou alebo čerstvým pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.