400 g hovädzej roštenky
100 g údenej slaniny
1 cibuľa
40 g masti
20 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
sladká mletá červená paprika
štipka štipľavej mletej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Roštenky umyjeme
nakrájame na rezne a okraje narežme. Jemne naklepeme a opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Osolíme
okoreníme a odložíme na teplé miesto. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Odstavíme a zaprášime sladkou a štipľavou mletou paprikou a podlejeme vývarom. Vrátime naspäť na plameň
vložíme opečené roštenky
prikryjeme a udusíme do polomäkka. Šťavu zahustíme múkou a dodusíme. Na každú roštenku položíme vejárik z opražnej slaniny a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.