Je to staropražská špecialita
na výrobu ktorej použijeme chudé hovädzie mäso
trochu prátu a chudé bravčové mäso s trochou mastného. Všetko spolu pomelieme na jemnej doske a vymiešame na jemnú a krehkú masu
do ktorej potom primiešame nadrobno nakrájanú čerstvú slaninu. Podľa potreby okoreníme a prisolíme. Plníme do úzkych bravčových čriev a robíme párky dlhé asi 20 cm. Úime do tmavožlta. Pomer: 20 % hovädzieho mäsa
15 % prátu
15 % chudého bravčového mäsa
20 % bravčových odrezkov
30 % čerstvej slaniny. Prísady na 1 kg: 0.5 g cesnaku
2 g mletého korenia
0.5 g mletej sladkej červenej papriky a 0.25 g strúhaného muškátového orecha.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.