600 g mletého hovädzieho mäsa
150 g pikantnej klobásy
150 ml červeného vína
200 g mrkvy
biela alebo červená kapusta
reďkovka
uhorka alebo paradajky
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
1 bobkový listy
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu
cesnak a mrkvu očistíme a nakrájame. V hrnčeku zohrejeme olej a v ňom cibuľu
cesnak a mrkvu opražíme. Pridáme mleté mäso
silnejšie okoreníme a opečieme. Zalejeme vínom
prevaríme a mäsovú masu dáme do plochej nádoby
obložíme plátkami klobásy. V predhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Podávame s ryžou a s dusenou bielou alebo červenou kapustou
reďkovkou
uhorkou a pod. Mäso môžme posypať aj nastrúhaným syrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.