100 g nasekaného bravčového mäsa
 rozličná zelenina
 1 lyžica sójovej omáčky
 1 cibuľa
 1000 ml hovädzieho (alebo hydinového vývaru)
 pol čajovej lyžičky mletého ďumbieru
 pažítka
 soľ. 
            
                Nasekané mäso
 sójovú omáčku
 ďumbier
 nasekanú zeleninu
 cibuľu a pažítku dobre premiešame a zo zmesi sformujeme malé guľky s priemerom asi 2 až 3 cm. Pripravené mäsové guľky vložíme do vriaceho vývaru a varíme asi 5 až 6 minút.  Polievku pred podávaním ešte podľa chuti okoreníme. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.