400 g pečeného mäsa
300 g polohrubej múky
3 lyžice oleja
chilli omáčka (alebo pikantná nátierka z mletých paprík Sába)
2 viazaničky mladej cibuľky
mleté čierne korenie
soľ.
Múku so štipkou soli preosejeme do misy a pomaly do nej prilejeme 250 ml vriacej vody. Miesime asi 10 minút. Cesto sformujeme do bochníka a necháme na 10 minút odpočívať. Z cesta na pomúčenej pracovnej doske urobíme asi 12 rovnako veľkých guliek
ktoré pomúčeným valčekom rozvaľkáme na tenké palacinky. Na suchej teflónovej panvici ich postupne opečieme na miernom plameni 1 až 2 minúty z každej strany. Palacinky dáme na teplé miesto. Upečené mäso nakrájame na tenké plátky. Palacinky potrieme pikantnou paprikovou nátierkou
na ktorú rozložíme očistenú
na pásiky nakrájanú mladú cibuľu. Napokon rozdelíme plátky mäsa a zrolujeme. Rolky naukladáme na plech a vo vyhriatej rúre zohrejeme 3 až 4 minúty. Podávame teplé pri slávnostných príležitostiach. Tip: Rolky môžme naplniť namiesto pečeným mäsom aj šunkou
miešanými vajciami na slanine alebo udusenou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.