20 g čínskych čiernych húb
100 g čínskej kapusty
50 ml sójovej omáčky
4 paradajky
2 malé cibule
1 strúčik cesnaku
50 ml oleja
1000 ml kuracieho vývaru
zelená petržlenová vňať
zelená zelerová vňať
mletý ďumbier
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.
Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme. Cibuľu nasekáme nadrobno
cesnak nakrájame a roztlačíme. Z paradajok stiahneme šupku
odstránime jadrovník a rozštvrtíme ich. Zelenú zelerovú vňať a čínsku kapustu nakrájame na tenké prúžky. Na rozpálenom oleji opražíme najprv cibuľu a cesnak
pridáme uvarené a odkvapkané huby
nakrájanú zeleninu a za stáleho miešania opekáme asi 2 až 3 minúty. Potom pridáme sójovú omáčku
podľa chuti osolíme
okoreníme mletým bielym korením a ďumbierom
primiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať
zalejeme kuracím vývarom a povaríme asi 2 až 3 minúty.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.