120 g teľacej sviečkovej
120 g bravčového stehna
120 g hovädzieho stehna
120 teľacej pečene
vajcové žĺtka podľa počtu osôb
2 lyžice sherry
1 hlávka čakanky
200 g mrkvy
200 g stonkového zeleru
2 lyžice sójovej omáčky
1500 ml mäsového vývaru
1 lyžica nastrúhaného chrenu.
Mäso umyjeme
osušíme a na chvíľu dáme do mrazničky. Len čo mäso zľahka zmrzne
nakrájame ho na tenké plátky. Čakanku zbavíme zlých listov
hlúb klinovito vyrežme
čakanku umyjeme
opatrne rozoberieme na listy
väčšie listy prípadne ešte rozdelíme. Mrkvu očistíme
natenko oškriabeme
umyjeme
nakrájame na jemné kolieska. Zeler očistíme
umyjeme
nakrájame na kolieska. Mäsový vývar zohrejeme v hrnci na fondue a pridáme sherry. Hrniec postavíme na varič
necháme slabo vrieť. Na vidličky podľa chuti napichujeme mäso a zeleninu
varíme vo vývare. Pre každú osobu pripravíme malú misku
do každej po 1 žĺtku
trochu strúhaného chrenu a sójovej omáčky. Dobre rozmiešame a do toho namáčame uvarené prísady. Podávame s varenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.