750 g teľacieho mäsa (najlepšie zo stehna alebo z pliecka)
100 g slaniny
100 ml kyslej smotany
1 čajová lyžička kapár
3 cibule
1 lyžica hladkej múky
500 ml mäsového vývaru
polovica citróna
1 lyžica citrónovej šťavy
na hrot noža cukru
mleté biele korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na malé kúsky. Slaninu nakrájame nadrobno
roztopíme a opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané mäso
opražíme ho zo všetkých strán
osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Polovicu malého citróna nakrájame na tenké kolieska a spolu s kaparami urovnáme na mäso. Hrniec prikryjeme a dusíme. Po asi 10 minútach kolieska citróna vyberieme
prilejeme mäsový vývar
opäť prikryjeme a dusíme ďalších 15 minút. V kyslej smotane rozmiešame múku
vlejeme ju do guláša a ešte povaríme asi 10 minút. Nakoniec ochutíme soľou
mletým bielym korením
cukrom a citrónovou šťavou. Podávame s cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.