2 žĺtky
3 bielky
1 malý chemicky neošetrený pomaranč
1 lyžica cukru
1 a pol lyžice polohrubej múky
1 čajová lyžička masla
štipka soli. Plnka: 2 bielky
250 g plnotučného tvarohu
50 g malín (alebo ríbezlí)
2 plátky bielej žlatíny
1 lyžica bieleho vína
šťava z 1 citróna
2 a pol lyžice cukru.
Žĺtky s cukrom vymiešame na hustú penu. Pomaranč umyjeme horúcou vodou
kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Zamiešame do krému. Primiešame polohrubú múku. Bielky a soľ vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Plochú formu vytrieme maslom. Naplníme ju cestom a pečieme 4 minúty pri výkone 500 W. Piškótové cesto vyklopíme. Žĺtky na plnku zmiešame s citrónovou šťavou a 1 lyžicou cukru a varíme 2 minúty 30 sekúnd pri výkone 360 W. Každých 30 sekúnd pomiešame. Želatínu namočíme do studenej vody. Tvaroch vymiešame a zvyšný cukor vmiešame do žĺtkového krému. Víno zohrievame 1 minútu pri výkone 600 W. Ovocie umyjeme a spolu s vínom zamiešame do krému. Polovicu piškótového cesta dáme do formy. Naplníme krémom a prikryjeme druhou polovicou cesta.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.