Prvý plát: 6 vajec
120 g cukru
360 g hladkej múky
nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna. Citrónový krém: 400 g masla
80 g krémového prášku
100 ml citrónového sanquiku
400 ml vody. Roláda: 3 vajcia
200 g jahodového džmu
100 g hladkej múky
100 g cukru
nastrúhaná citrónová kôra. Sirup: Lieskové oriešky na obaľovanie
200 ml sanquiku
200 g kryštálového cukru
300 ml vody.
Najprv si upečieme piškótový plát. Žĺtky vyšľaháme s cukrom
pridáme hladkú múku a dobre zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov
zľahka vmiešame do cesta
vylejeme na vymastený
pomúčený plech a upečieme. Hotový plát prerežme na 2 polovice. Z vody
cukru a krémového prášku uvaríme puding a dáme ho vychladnúť. Do vychladnutého potom vmiešame maslo a sanquik. Hotový krém rozdelíme na 2 polovice. Na roládu si vymiešame žĺtky s cukrom
pridáme hladkú múku. Premiešame
ušľaháme bielka a zľahka vymiešame do cesta. Cesto vylejeme na vymastený
vymúčený plech a upečieme. Upečenú roládu naplníme džmom a zvinieme. Upečený plát rozdelíme na 2 polovice. Na prvú polovicu plátu natrieme citrónový krém. Roládu nakrájame a poukladáme vedľa seba na plát natretý krémom. Keď je roláda poukladaná na pláte
polejeme všetko sirupom. Druhú polovicu potrieme polovicou citrónového krému a zakryjeme druhou časťou plátu. Po vychladnutí a stuhnutí prerežme hotové rezy na pásy a ozdobíme krémom. Boky plátov posypeme mletými orieškami. Vrch ozdobíme krémom a plátkami citróna.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.