600 g uvareného teľacieho brzlíka
2 vajcia
150 g nastrúhaného parmezánu
200 ml bieleho vína
1 jablko
2 paradajky
múka
strúhanka
tuk na pečenie
šťava z 2 citrónov
zväzok medovky
1 lyžica celého zeleného korenia
vegeta
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Brzlík nakrájame na plátky
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. V hlbokom tanieri rozšľaháme vajcia
v ďalšom tanieri zmiešame strúhanku s nasekanou medovkou. Brzlík obalíme najprv vajciami a potom strúhankou. Tuk rozpálime na panvici
brzlík v ňom opečieme dozlata
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom tuku krátko opražíme olúpané a jadrovníka zbavené jablko nakrájané na malé kúsky. Pridáme olúpané
jadierok zbavené a nakrájané paradajky a zrnká zeleného korenia. Zalejeme bielym vínom a citrónovou šťavou
osolíme a ochutíme mletým čiernym korením
cukrom a vegetou. Brzlík upravíme na taniere
polejeme omáčkou
posypeme nastrúhaným parmezánom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.