500 g ementálu
500 ml cmaru
3 lyžice masla (alebo margarínu)
pol strúčika cesnaku
3 lyžice hladkej múky
štvrť čajovej lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
mleté korenie
tabasco.
Cesnak očistíme
vložíme do lisu a šťavu vytlačíme do hrnca na fondue. Potom pridáme maslo a poprášime múkou. Premiešame
zalejeme cmarom a za stáleho miešania privedieme do varu a odložíme zo sporáka. Nastrúhame doň ementál a za stáleho miešania ohrejeme
až kým sa syr neroztopí. Primiešame muškátový orech
podľa chuti okoreníme tabascom a korením. Fondue ďalej necháme na variči slabo vrieť. Podávame s kockami bieleho chleba
kyslými uhorkami alebo kompótovým ovocím.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.