125 ml sladkej smotany
250 ml tuhej šľahačky
2 žĺtky
1 bielok
150 g jemnej horkej čokolády
1 lyžica cukru.
Čokoládu polámeme na kúsky. Spolu so smotanou dáme do misky
prikryjeme a v mikrovlnej rúre ohrievame 3 minúty pri teplote 500 W
kým sa čokoláda nerozpustí. Žĺtky rozhabarkujeme a zamiešame do čokoládovej smotany. Bielok s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zapracujeme do mierne vychladeného krému. Potom pridáme aj tuhú šľahačku. Čokoládovú penu na niekoľko hodín dáme do chladničky
aby stuhla. Tip: Čokoládovú penu necháme stuhnúť v miske. Jednotlivé porcie z nej potom vypichujeme lyžicou namočenou do horúcej vody. Je to veľmi efektné
no oveľa jednoduchšie je
ak penu pred stuhnutím rozdelíme do ozdobných pohárov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.