Cesto: 500 g hladkej múky
2 dcl mlieka
2 vajcia
50 g cukru
štipka soli
20 g droždia
250 g masla(nenahradzovať tukom)
Plnka: 100 g čokolády(mliečna alebo horká
môže byť aj s orieškami)
100 ml šľahačky
3 vanilkové cukry
15 g vanilkového pudingu
V mlieku roztopíme trocha cukru
pridáme droždie
necháme vykysnúť kvások.Z preosiatej múky
vajec
cukru
soli a kvásku spravíme cesto.Ideálne je ho spraviť v domácej pekárni na programe bez kysnutia
iba hnietenie 2 krát.(aby sa miesilo 1/2 hodinu)
Vymiesené cesto dáme prikryté fóliou na 6 hodín do chladničky.Vyberieme maslo
aby malo izbovú teplotu.
Po 6 hodinách cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x40cm.Opticky si ho rozdelíme na tri časti.Ľavú
stred a pravú)Postupujeme zľava doprava.Posypeme celé trochou múky a maslom natrieme ľavú stranu a stred.Posypeme opäť. Pravú stranu zložíme smerom doľava k stredu.Posypeme trochou múky a preložíme ľavou stranou.Vznikne nám obdĺžik.Rozvaľkáme na pôvodnú veľkosť
posypeme múkou
zložíme späť na obdĺžnik a dáme na 20 minút do chladničky.
Rozložíme a opäť natierame a prekladáme ako predtým.
Znova dáme do chladničky na 20 minút.
Takto opakujeme 3 krát.Hotové cesto rozrežeme napoly a každú polku na 6 trojuholníkov.
Ako nám cesto chladne
spravíme plnku.Dáme do hrnčeka šľahačku a polámanú čokoládu.Roztopíme a dáme do chladničky.Keď čokoláda stuhne
aby sa dala odkrajovať s lyžičkou
vsypeme pudingový prášok a zamiešame.Necháme už pri izbovej teplote
aby neztuhla úplne.Na každý croassant dáme polievkovú lyžicu plnky
rohy zahnene a zrolujeme.Pečieme v predhriatej rúre pri 220 stupňov 15 minút.Z cesta nám výjde 12 ks
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.