250g Cery
4 vajcia
1 vanilkový cukor
200g práškového cukru
100g orechov
100g kakaovej tortovej polevy
100g hrozienok
50g želé cukríkov
2 PL kakaa
3 ks naplnených tortových oblátok
tortová poleva na poliatie
Do misky dáme nad paru posekanú Ceru
celé vajcia
vanilku
práškový cukor a miešame do vzniku krému. Do druhej misky pripravíme ostatné suroviny: orechy posekáme
tortovú polevu a želé pokrájame
oblátky pokrájame na kúsky asi 2 x 2cm
vsypeme kakao a hrozienka. Misku s krémom odložíme z parného kúpeľa a do horúceho krému vsypeme posekané suroviny a dôkladne premiešame. Celú masu ihneď vyklopíme na 2x preložený alobal a vytvarujeme salámu
zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí preložíme „salámu“ na podnos
rozbalíme
polejeme polevou a po stuhnutí pokrájame na tenké rezy.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.