8 tenkých plátkov prerastenej údenej slaniny
100 g údeného syra nakrájaného na kocky
2 lyžice masla (alebo tuku)
4 stredne veľké cukety
1 malá konzerva paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
zväzok tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Cukety umyjeme a blanšírujeme vo vriacej
osolenej vode asi 5 minút. Vyberieme
rozpolíme a rozložíme na pracovnú dosku. Paradajkový pretlak rozmiešame s nasekaným cesnakom
nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekaným tymianom. Zmesou potrieme polovičky cukiet. Posypeme soľou a mletým čiernym korením. Polovičky cukiet opäť spojíme. Každú cuketu obtočíme dvoma plátkami slaniny. Pripravené cukety dáme do vymastenej ohňovzdornej nádoby. Posypeme syrom a zapečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 15 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.