400 g bravčového mäsa
200 g hovädzieho mäsa
1 vajce
100 ml sladkej smotany
50 g masla
2 rožky
1 lyžica kečupu
2 zelené papriky
100 g zeleného hrášku
2 cibule
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové a hovädzie mäso pomelieme na mlynčeku na mäso spolu s rožkami. Do zmesi pridáme vajce a 1 cibuľu nasekanú nadrobno
osolíme
okoreníme a premiešame. Zo zmesi sformujeme malé šúľance
ktoré opečieme v rozpálenom oleji dozlata a odložíme na teplé miesto. Do zvyšku horúceho oleja pridáme druhú cibuľu nakrájanú na kolieska
kečup
zelené papriky nakrájané na rezance a zelený hrášok. Všetko spolu podusíme
podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
pridáme opečené čufty
podusíme a dochutíme sladkou smotanou a maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.