250 g masla
3 šálky hladkej múky
pol šálky práškového cukru
trocha vody. Datľová plnka: 250 g odkôstkovaných datlí
2 lyžice masla.
Múku preosejeme do veľkej misy
pridáme cukor
nakrájané maslo a vypracujeme. Potom prilejeme trochu studenej vody a vypracujeme hladké cesto
ktoré necháme v chlade odpočívať asi pol hodiny. Z odpočinutého cesta naberieme lyžicou väčší kúsok
sformujeme ho do tvaru gule
ktorú v strede prehĺbime. Do jamky vložíme lyžicu datľovej plnky a prikryjeme ju cestom tak
aby bola celá plnka zakrytá. Gule uložíme na plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre do svetlohneda (asi 30 minút). Datľová plnka: Datle zbavíme kôstok
nasekáme
dáme do hrnca
pridáme maslo a za stáleho miešania zohrievame
až kým datle nezmäknú.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.