4 bravčové kotlety
1 cibuľa
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice bravčovej masti
1 lyžica mletej červenej papriky
niekoľko zrniek čierneho korenia
soľ.
Bravčové kotlety vykostíme
trochu naklepeme
osolíme a okraje na niekoľkých miestach nakrojíme
aby sa pri pečení neskrútili. Nakrájanú cibuľu opražíme na masti spolu s mletou červenou paprikou
vložíme kotlety
pridáme celé čierne korenie
citrónovú šťavu a pomaly udusíme domäkka. Počas dusenia obrátime a podľa potreby podlejeme vriacou vodou alebo vývarom z kostí. Podávame s dusenou kapustou a varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.