400 g bravčového mäsa
2 strúčiky cesnaku
masť
soľ. Zemiakové placky: 1 vajce
600 g zemiakov
1 cibuľa
20 g hladkej múky
30 g masti
majorán
mleté čierne korenie
rasca
soľ.
Mäso zo stehna alebo vykostené karé nakrájame na rezne
naklepeme
potrieme cesnakom rozotretým v soli a opečieme na rozohriatej masti z každej strany asi 4 minúty. Pripravené mäso odložíme na teplé miesto. Na panvici rozpálime masť
nalejeme tenkú vrstvu zemiakového cesta
na cesto položíme opražný rezeň
ktorý prikryjeme zemiakovým cestom. Vypražíme po obidvoch stranách a podávame s kyslou kapustou. Zmes na zemiakové placky pripravíme z olúpaných nastrúhaných zemiakov
nadrobno nakrájanej cibule opražnej na masti
majoránu
mletého čierneho korenia
mletej rasce
vajca
hladkej múky a soli.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.