300 g mletého bravčového mäsa
50 g slaniny
150 g syra (eidam)
50 ml piva (vína)
200 g kečupu
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 feferónky
paprika
oregano
petržlenová vňať
tuk na vymastenie plechu
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravíme si cesto. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme
feferónky umyjeme a oboje nadrobno nakrájame. Spolu so slaninou dáme na panvicu a za stáleho miešania dozlata upražíme. Pridáme mäso a prudko ho opražíme. Zmes podlejeme pivom a po chvíli pridáme 3 lyžice kečupu
rozotretý cesnak
soľ a koreniny. Premiešame a chvíľu podusíme. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho preložíme na vymastený plech a rozotrieme naň kečup. Na cesto rozložíme dusenú mäsovú zmes a posypeme ju nastrúhaným syrom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú pizzu zdobíme petržlenovou vňaťou. Tip: Namiesto mletého mäsa môžme použiť bravčové mäso
ktoré sme nakrájali na pásiky a vopred naložili do zmesi sójovej omáčky
piva
bielka
papriky
korenia a Solamylu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.