12 až 14 kuracích krídel
olej na potretie grilu. Diabolská zmes: 125 g masla
2 lyžice mangového chutney
2 lyžice worcestrovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku alebo kečupu
1 čajová lyžička strúhaného muškátového orieška
pol čajovej lyžičky sardelovej pasty
kajenské korenie alebo tabasco
mleté čierne korenie
soľ.
Na panvici roztopíme maslo. Do chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie. Chutney dáme do misky a pridáme ostatné zložky diabolskej zmesi
trochu kajenského korenia (alebo tabasca) a roztopené maslo. Dobre rozmiešame a ochutíme. Rozpálime gril
stiahneme kožu z kuracích krídel
urobíme na nich niekoľko rovnobežných zárezov
odkrojíme z nich konce. Každý kúsok natrieme diabolskou zmesou
pričom ju dobre vtierame do zárezov. Počas grilovania natieranie opakujeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.