600 g bravčového karé s kosťou (alebo krkovičky)
1 lyžica masla
200 ml dezertného červeného vína
4 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
mäsový vývar
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej zelerovej vňate
soľ.
Bravčové karé umyjeme
nakrájame na kotlety
ktoré naklepeme
pri kosti narežme
osolíme a uložíme do ohňovzdornej misy. Obložíme kolieskami cibule
pomastíme a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou. Pridáme rozotretý cesnak
podlejeme vývarom
prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Mäkké mäso podlejeme vínom a zapečieme. Hotové mäso pokvapkáme roztopeným maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.