Pol bravčovej hlavy
pol srdca
1 koleno
1 jazyk
200 g bravčových koží
3 až 4 strúčiky cesnaku
ďumbier
majorán
mleté nové a čierne korenie
soľ.
Mäso z hlavy
koleno
jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody domäkka. Mäso potom vykostíme
nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy. Pridáme ďumbier
majorán
mleté nové a čierne korenie a rozotretý cesnak so soľou. Dobre premiešame
pridáme trochu vývaru a ešte premiešame. Plnkou naplníme vyčistený a umytý žalúdok (alebo tlačenkové vrecúška) a dobre uzatvoríme. Varíme na miernom plameni asi 1 hodinu. Uvarenú tlačenku vyberieme
vložíme medzi dve dosky
zaťažíme a necháme vychladnúť. Podávame s chlebom
na kolieska nakrájanou cibuľou a pokvapkáme octom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.