2 vajcia
2 žĺtky
400 g múky
4 lyžice oleja
6 lyžíc vody
pol čajovej lyžičky soli.
Do misky dáme vajcia
žĺtky
olej
vodu a soľ. Všetko vyšľaháme metličkou na sneh. Na pracovnú dosku nasypeme múku. V strede vytlačíme priehlbinu
do ktorej nalejeme vajcovú masu a vidličkou ju premiešame s múkou. Rukami asi 10 minút miesime cesto
až kým nebude hladké. Občas udrieme cestom o dosku. Potom ho zakryjeme a necháme oddychovať 30 minút. Cesto vyvaľkáme a po porciách nakrájame v strojčeku na rezance alebo ručne. Rezance sa varia v slanej vode asi 7 minút a podávajú k rôznym polievkam.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.