200g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
40 g masti
50 g droždia
20 g ovsených vločiek
1 cibuľa
mletá rasca
zelená petržlenová vňať
muškátový oriešok
mletá červená paprika
soľ.
Koreňovú zeleninu očistíme
nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti
pridáme droždie a za stáleho miešania opražíme. Keď droždie stratí svoju typickú vôňu
pridáme mletú červenú papriku
mletú rascu
nastrúhaný muškátový oriešok a ovsené vločky. Všetko mierne opražíme
zalejeme vývarom zo zeleniny
pridáme uvarenú zeleninu a ešte chvíľu varíme. Dochutíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.