1000 g držiek
10 g údeného jazyka
20 g parmezánu
60 g margarínu
60 g hladkej múky
100 g cibule
50 g paradajkového pretlaku
cesnak
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
V niekoľkých vodách dobre umyté držky nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Po polhodinovom varení vodu z držiek zlejeme a varíme v čistej vode domäkka. Mäkké držky prepláchneme studenou vodou a nakrájame na rezance. Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu
zasypeme múkou a za stáleho miešania pražíme dočervena tak
aby sa cibuľa nepripálila. Primiešame paradajkový pretlak
zalejeme chladným vývarom a varíme asi 30 minút. Hotovú omáčku nalejeme na nakrájané držky
podľa chuti posolíme a okoreníme
povaríme
pridáme na rezance nakrájaný údený jazyk
nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a podávame. Jednotlivé porcie posypeme nastrúhaným parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.